Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-05-07@17:58:17 GMT

ساخت صنایع دستی با نگاهی به فنگ‌شویی

تاریخ انتشار: ۱۸ تیر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۹۶۳۹۰۹

ساخت صنایع دستی با نگاهی به فنگ‌شویی

به گزارش خبرگزاری برنا، فرتاش فریبرز که ظرفی کاربردی برای خانه‌ها را با شکل‌های جدید و نقوشی معاصر تولید کرده‌ است، درباره این کار توضیح داد: شاهرود با هویت و فرهنگی چند هزار ساله از منطقه بسطام و تپه چخماق بیانگر تمدن عظیم ایران است. من سعی کرده‌ام با آوردن نقش بز یا کوه یا استفاده از خاک خود منطقه در ساخت ظروف، این هنر را در منطقه حفظ کنم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او اظهار کرد: در طول این مسیر همواره با توجه به ریشه‌ها و اصالت سفال در طرح، نقش، فرم و شکل سعی در ایجاد ابداعات با توجه به نیاز روز و سلیقه مخاطب داشته‌ام.

این هنرمند که متولد تهران و ساکن شاهرود است و مدرک درجه دو هنری دارد و فعالیت خود را از سال ۱۳۷۸ در رشته سفالگری شروع کرده است، درباره سابقه فعالیت‌اش گفت: پس از پایان تحصیلات دبیرستان به بازار کار وارد شدم و از آنجا که دیپلم گرافیک داشتم، در زمینه کارهای هنری شروع به فعالیت کردم، اولین رشته هنری را از معرق شروع کردم و زیر نظر استاد احمد بهجت این هنر را یاد گرفتم. بعد از آشنایی با آقای قان‌بیگی همراه دو زوج جوان دیگر، در پروژه‌ای که سفال برای صادرات به ایتالیا در آن تولید می‌شد، شروع به فعالیت کردم.

او ادامه داد: در سال ۷۸ به‌طور مستقل در کارگاه میراث فرهنگی روستای ابرسج که ۲۵ کلیومتر از شاهرود فاصله دارد مشغول به کار شدم و تا امروز در این رشته فعالیت می‌کنم. خوشبختانه با به‌کارگیری زنان روستایی و افراد ناتوان و معلول سعی در ایجاد اشتغال مستقیم و غیرمستقیم از طریق صنایع دستی کشورم و زنده نگه داشتن تاریخ، تمدن و فرهنگ منطقه شاهرود در حد بضاعت خود داشته‌ام.

این عضو کمیته آموزش انجمن سفال ایران درباره آثاری که در نمایشگاه‌اش در سازمان میراث فرهنگی برپاست، بیان کرد: در نمایشگاه حاضر بیش از یک‌هزار محصول از انواع وسایل کاربردی روزمره، حجم‌های سفالی، صراحی، قندیل، خمره‌های بزرگ ساسانی، گلدان‌های قشقایی، بشقاب و کاسه، توتک (نوعی گلدان دهانه تنگ)، قاب (بشقاب غذاخوری ترکی)، کاسه‌های پایه‌دار و... در طرح‌ها و اندازه‌های متفاوت و مختلف با لعاب‌های گوناگون از جمله لعاب احیا و لعاب زرین‌فام با تکنیک‌های مجزا به‌نمایش درآمده است.

فریبرز معتقد است: باید یک گروه ناظر کارشناس حقوقی، هنری، فنی، فرهنگی و دانشگاهی تشکیل شود تا علاوه بر نظارت بر کیفیت و کمیت تولیدات و بازرسی، فلسفه، فکر و فرهنگ در حوزه صنایع دستی نیز بررسی و آموزش داده شود.

نمایشگاه سفال و سرامیک فرتاش فریبرز به حمایت دفتر صادرات معاونت صنایع دستی از ۱۷ تا ۲۱ تیرماه در ساختمان شماره ۱ سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری از ساعت ۹ تا ۱۵ برپاست.

منبع: خبرگزاری برنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۹۶۳۹۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فروش صنایع‌ دستی سیستان و بلوچستان در کشور تقویت می‌شود

معاون صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی گفت: به دنبال ایجاد و تقویت بازارهای عرضه و فروش محصولات صنایع‌ دستی سیستان و بلوچستان در پایتخت و نقاط مختلف ایران هستیم. - اخبار استانها -

مریم جلالی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در زاهدان ضمن قدردانی از تلاش‌های انجام شده در نمایشگاه ایران اکسپو اظهار کرد: تولیدات صنایع‌دستی زنجیره‌هایی به‌ هم پیوسته هستند که نباید صرفاً در حالت فرهنگی و ویترینی بمانند؛ بلکه باید با برنامه‌ریزی‌های مدون و اقدامات جهادی هماهنگ، به ادبیات توسعه و کسب و کار نزدیک شود و در سطح ملی و بین‌المللی نقش‌آفرین باشد.

وی افزود: استان سیستان و بلوچستان نیز عزم جدی را آغاز کرده و امیدواریم از طریق صنایع‌دستی، گردشگری، شیلات و لنج‌سازی و آبزیان و سایر ظرفیت‌ها و دارایی‌هایی که این استان دارد بتوانیم یک عنصر هویتی ویژه‌ای را به وجود آوریم.

معاون صنایع‌دستی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی ادامه داد: ما نیز در معاونت صنایع‌ دستی وزارتخانه در تلاش هستیم تا زنجیره اقتصادی صنایع‌ دستی و معیشت عزت‌آفرین را برای تک تک فعالان حوزه صنایع‌دستی در کشور و فعالان این حوزه در استان سیستان‌ و بلوچستان به وجود آوریم.

جلالی تأکید کرد: یکی از اقداماتی که دنبال انجام آن هستیم ایجاد بازار ثابت عرضه و فروش محصولات صنایع‌ دستی سیستان و بلوچستان در تهران و اقصی نقاط کشور است که پیگیر تحقق آن هستیم و در حال حاضر نیز وجود دارد اما نیازمند تقویت و گسترش است.

معاون صنایع‌ دستی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی افزود: ضرورت دارد محصولاتی که در اقلیم خاص خودش تولید می‌شود زیست بوم آنها نیز کامل و در سایر نقاط عرضه شود.

انتهای پیام/

 

 

دیگر خبرها

  • بیمه هنرمندان صنایع دستی ابلاغ شد
  • ۱۳۰۰ هنرمند صنایع دستی مشهد بیمه شدند‌
  • «فهرج»، کاندیدای بهترین روستاهای جهانی گردشگری
  • دستگیری ۳ حفار غیرمجاز در قروه
  • برخورد جدی با تورهای گردشگری غیرمجاز در استان مرکزی
  • جشنواره ملی اشکواره حسینی به دور هفتم رسید
  • تخصیص اعتبارات لازم برای حوزه میراث‌فرهنگی شهرستان گرمی
  • عرضه صنایع‌دستی سیستان وبلوچستان در کشور تقویت می‌شود
  • ظرفیت های گردشگری گرمی در قالب جشنواره معرفی می شود
  • فروش صنایع‌ دستی سیستان و بلوچستان در کشور تقویت می‌شود