Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شریان»
2024-05-07@12:41:26 GMT

از روانشناسی رنگ سیاه چه می‌دانید؟

تاریخ انتشار: ۹ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۱۴۷۷۶۷

از روانشناسی رنگ سیاه چه می‌دانید؟

طبق روانشناسی رنگ، احساسات مربوط به رنگ‌ها، به شدت به اولویت شخصی و تجربیات گذشته شما با آن رنگ خاص بستگی دارد که رنگ سیاه نیز از این قانون متمایز نیست.

به گزارش شریان نیوز،رنگ سیاه یک رنگ اصلی، ثانویه یا درجه سوم نیست. در واقع رنگ مشکی اصلا در چرخه رنگ نیست؛ زیرا اصلا رنگ محسوب نمی‌شود. سیاه همه رنگ‌ها را شامل می‌شود؛ یا بهتر است بگوییم حاصل جذب همه رنگ‌ها است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رنگ سیاه نور طیف‌های مختلف رنگ‌ها را جذب می‌کند.

   

اثر روانشناختی رنگ سیاه

هر فرد می‌تواند واکنش متفاوتی نسبت به رنگ سیاه داشته باشد، به گفته دانشمند آلمانی هرمان فون هلمهولز، "سیاه یک احساس واقعی است، حتی اگر در اثر نبود کامل نور ایجاد شود. "

ویژگی‌های مثبت رنگ مشکی

برای برخی، رنگ مشکی حسی مثبت به ارمغان می‌آورد؛ از جمله جذابیت و ظرافت. رنگ مشکی دلفریب است؛ به همین دلیل است که بسیاری از افراد هنگام شرکت در یک مهمانی رسمی و شیک، لباس سیاه را انتخاب می‌کنند. همچنین برند‌های سطح بالا مانند "تیفانی اند کو" و "شنل" از رنگ سیاه در نشان تجاری خود استفاده می‌کنند. وقتی صحبت از قشر بالای جامعه در میان باشد، می‌بینیم که مدت‌ها است رنگ سیاه نشانه قدرت است.

ویژگی‌های منفی رنگ مشکی

با این حال، بسیاری از رنگ سیاه به عنوان نمادی برای همه چیز‌های منفی استفاده می‌کنند. در طول تاریخ، این رنگ غم انگیز، به مرگ و اتفاقات شیطانی و همه چیز‌های بد گره خورده است و احساساتی مانند عصبانیت، پرخاشگری، ترس و غم و اندوه را برمی انگیزد.

هیچ چیزی مثل رنگ سیاه ما را به یاد "آدم بدها" نمی‌اندازد. اگرچه رنگ مشکی توسط افراد از اقشار مختلف جامعه پوشیده می‌شود، این رنگ اغلب به عنوان یک رنگ کلیشه‌ای برای مجرمان و اشرار شناخته می‌شود. به نظر شما چرا رنگ منتخب شخصیت‌های منفی در فیلم و سریال‌ها اغلب رنگ سیاه است؟

معنی رنگ از یک فرهنگ به فرهنگ دیگر متفاوت است و رنگ سیاه مثال خوبی برای اثبات این موضوع است. در بسیاری از فرهنگ‌های غربی، رنگ سیاه با مرگ و عزاداری همراه است، در حالی که در چین رنگ مرگ، سفید است.

استفاده از رنگ سیاه در فنگ شویی

در فنگ شویی، سیاه با عنصر آب در ارتباط است و قدرت، رمز و راز و آرامش را برمی انگیزد. هنگامی که از رنگ سیاه کم استفاده شود، در محیط به خوبی به چشم می‌آید.

در اینجا چند نکته برای استفاده از رنگ سیاه در فنگ شویی آورده شده است:

• برای در‌ب‌هایی که رو به شمال، شرق یا جنوب شرقی هستند، یک درب سیاه را در نظر بگیرید.

• برای اتاق فرزندان خود، رنگ مشکی را برای ایجاد آرامش و خلاقیت انتخاب کنید.

• اگر در قسمت شمالی خانه خود دفتر مخصوص کار دارید، یک دیوار آن را سیاه رنگ کنید.

• کف اتاق را در قسمت شمالی خانه خود سیاه رنگ کنید.

• کف سیاه و سفید را در اتاق مخصوص لباسشویی یا آشپزخانه امتحان کنید.

• سعی کنید لوازم جانبی مشکی مانند دستگیره، قاب یا گلدان را در خانه خود قرار دهید.

حرف آخر

اینکه انسان‌ها هر کدام رنگ‌های مختلفی را ترجیح می‌دهند، بر اساس مجموعه‌ای از عوامل از جمله محیط، شخصیت، تجربه و تربیت است. به احساسی که رنگ سیاه در شما به وجود می‌آورد توجه کنید و ببینید که عواملی که گفته شدند، چگونه می‌توانند احساس شما را شکل دهند و واکنش شما را نسبت به این رنگ تعیین کنند.

 

منبع: شریان

کلیدواژه: رنگ سیاه رنگ سیاه رنگ مشکی رنگ ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shariyan.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شریان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۴۷۷۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاثیر استفاده کمتر از شبکه‌های اجتماعی بر افزایش اعتماد به نفس

گروهی از دختران جوان در کانادا که در این مطالعه تحقیقاتی شرکت کرده‌اند، از تاثیر مخرب شبکه‌های اجتماعی در زندگی‌شان گفته‌اند از جمله اینکه استفاده از شبکه‌های اجتماعی توانایی آنان در ایجاد روابط را کاهش داده، خواب آنان را مختل کرده و همچنین سبب شده که حتی به خودکشی بیاندیشند.

در این مطالعه ۶۶ دانشجوی رشته روانشناسی دانشگاه «یورک» تورنتو به دو گروه تقسیم شدند. دسترسی گروه اول به مدت یک هفته به فیس‌بوک، تیک‌تاک، اینستاگرام و سایر شبکه‌های اجتماعی قطع شد و گروه دیگر طبق روال معمول به این شبکه‌ها دسترسی داشتند.

پیش از آغاز مطالعه نیز با شرکت‌کنندگان هر دو گروه مصاحبه و سوالاتی مانند میزان تمرکز، اعتماد به نفس و نگرش نسبت به ظاهر فیزیکی از آنها پرسیده شد. مثلا اینکه چقدر از اندام خود راضی هستند؟ آیا دوست دارند مانند مدل‌های مجلات به نظر برسند؟ چقدر در روز شکل ظاهری بدن خود را با اینفولئنسر‌های شبکه‌های اجتماعی مقایسه می‌کنند؟ نسبت به فرم بدن خود شرم دارند؟

به گفته «جنیفر میلز»، استاد روانشناسی که این پژوهش را سرپرستی می‌کرد، پاسخ‌ها شوکه کننده بود و از اثرات مخرب بزرگی خبر می‌داد که اغلب در تحقیقات روانشناسی نادیده گرفته می‌شوند.

حتی پس از اصلاحات آماری که تنوع طبیعی در نحوه تفکر افراد در مورد شکل بدن‌شان را در نظر گرفته بود، بین دو گروه مطالعه شده، تفاوت آشکاری وجود داشت. بدین ترتیب که اعتماد به نفس و نگرش نسبت به خود در گروهی که در یک هفته از شبکه‌های اجتماعی استفاده نکرده بودند به میزان قابل توجهی بهتر بود.

میلز که بیش از دو دهه است در مورد نقش هدفمند رسانه‌های اجتماعی بر زنان و به خصوص تاثیر آن بر اختلالات زنان تحقیق کرده است، می‌گوید: این موضوعات پیش از فراگیر شدن اینترنت تا امروز که استفاده از شبکه‌های اجتماعی به طور چشمگیری اجتناب‌ناپذیر شده، وجود داشته است. البته در آن زمان، فقط می‌توانستید تعداد محدودی از دقایق یا ساعات خود را صرف خواندن مجلات مد و زیبایی کنید و این مجلات دست کم فقط یک بار در هفته منتشر می‌شدند، اما حالا هر لحظه در معرض خواندن و دیدن مطالب از این دست هستید.

این استاد روانشناسی همچنین معتقد است، پرهیز از مراجعه به شبکه‌های اجتماعی به تنهایی عاملِ تغییر در ارزش‌های روانشناختی در بین زنان جوان نخواهد شد بلکه پیامد‌های آن، منجر به تغییرات در سبک زندگی فرد می‌شود.

به گزارش دویچه وله، عدم استفاده از چنین شبکه‌هایی افراد را به ملاقات بیشتر حضوری با دوستان، خواب با کیفیت و بودن در هوای تازه و ورزش نیز سوق می‌دهد؛ فعالیت‌هایی که به اثبات برای سلامت جسم و روان نقش بسیار مهم و سودمندی ایفا می‌کنند.

هدف نهایی از این مطالعه این است که آگاهی مردم نسبت به خطرات ناشی از استفاده کنترل‌نشده از شبکه‌های اجتماعی افزایش یابد.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی ازدواج و خانواده

دیگر خبرها

  • چه عواملی در محیط کار استرس‌زا است؟
  • نظرات در مورد سینک گرانیتی مشکی، گاز رومیزی و سینک آبشاری
  • (عکس) رونمایی از لباس متفاوت پرسپولیس مقابل نساجی
  • عکس‌| رونمایی از لباس متفاوت پرسپولیس مقابل نساجی
  • در جنگ قهرمانی و بقا؛ پرسپولیس لباس قهرمانی را برتن نمی‌کند!
  • پرسپولیس لباس قهرمانی را برتن نمی‌کند!
  • شرایط فروش قسطی جک J ۴ و کی ام سی T ۸
  • شرایط فروش قسطی جک J۴ و کی ام سی T۸ اعلام شد
  • اعتماد‌ به‌ نفس بیشتر با استفاده کمتر از شبکه‌های اجتماعی
  • تاثیر استفاده کمتر از شبکه‌های اجتماعی بر افزایش اعتماد به نفس